baner_sus_01
baner_sus_02 Argument

Dorim doar sa aprind puțină lumina in ceea ce privește acest hobby, care sunt ferm convins ca va lua amploare și la noi în țară. In celelalte țări este deja un hobby destul de cunoscut și apreciat.
De ce?
Tocmai acesta telul meu, să vă explic de ce .....
Mai întâi este deosebit, să recunoaștem! Nu cred că există cineva căruia să-i fi spus că eu cresc tarantule și să nu fi făcut ochii mari și să nu fi cerut să le vadă. Nu mai spun tarantula01cum arată un birou cu un terariu amenajat frumos în care se lăfăie o tarantulă. Denotă stil și .... este deosebit!
Apoi creșterea tarantulelor este un hobby foarte comod și relativ ieftin. Achiziționarea unui exemplar este în general ieftină începând de la câteva sute de mii de lei (vechi) și într-adevăr putând ajunge și la câteva sute de euro pentru exemplarele rare, adulte, dar nu este cazul la cei ce cresc aceste animale doar ca hobby.
Ele necesita puține condiții, nefiind foarte pretențioase. În general temperatura unui apartament normal, locuit de oameni normali este suficientă. Mai au nevoie de un vas mic cu apa proaspăta și de hrana. Hrana este ușor de procurat de la pet-shopuri, constând în animale care sunt mai mici ca dimensiune ca tarantulele (greieri, cosași, pui de hamster, peștișori, viermi și râme).
O tarantula bine îngrijită este suficient să fie hrănită o dată, de doua pe săptămână, dar nu moare dacă uitam de ea sau nu avem timp lasând-o flămândă chiar și o lună.
Femela mea adultă de Acanthoscuri geniculata nu a mâncat o luna înainte de năpârlire și o luna după aceea, deci au trecut 2 luni in care a refuzat singură hrana.

Față de celelalte animale de companie, tarantule nu necesită să le scoatem zilnic afară, nu fac scandal și nici mizerie. Nu latră când trece cineva pe scară, nu miaună când le este foame și nici nu stresează cartierul când intră în călduri.
Nu au nevoie de afecțiune, nu cer sa fie mângâiate zilnic (deloc e cel mai indicat), nu plâng când plecam de acasă și nici nu miros urat.
Nu le trebuie făcut curat des odată pe an e suficient pentru un terariu făcut inteligent și nici nu ocupă mult spațiu .

În plus, tarantulele sunt foarte interesante și deosebite de tot ceea ce ni se pare obișnuit și comun...
De exemplu, știați ca sângele de tarantulă e albastru??
Pe doar unul din forumurile de tarantule din străinătate, sunt permanent logați 150-200 useri ? Adică sunt mulți împătimiți ai acestui animal, atât de mulți, încât unele specii din Brazilia de exemplu, au fost trecute pe lista animalelor amenințate cu dispariția datorita braconajului excesiv pentru a le vinde in USA (în principal) ca animale de companie ??
Sunt atâtea si atâtea minunații legate de aceste animale încât nu știu cu ce sa mai continui.... aștept întrebările voastre și periodic vom mai subscrie câte un fapt interesant legat de tarantule.

banda-jos

 

 

Counter 

CLIC PENTRU A ACCESA FORUMUL TARANTULE